Pe unde as face un circuit in Europa

CND Turism – Vacanțe speciale m-a provocat să vă spun care e vacanța la care visez și care e locul unde m-aș întoarce de fiecare dată. Fie că e vorba destinații interne, destinații externe sau poate doar o evadare de week-end, vacanța ideală pentru mine e cea în care pot spune că am plecat de acasă cu o impresie despre locul acela, dar când am ajuns totul s-a simțit de zece ori mai bine.

Dacă ar fi sa aleg dintre circuite turistice, știu sigur că aș alege unul care include și o vizită în Veneția pentru că este o țară în care îmi doresc de mult să ajung.

VacanteSpeciale.ro-Venetia

Imaginează-ți cum ar fi să te plimbi prin Europa timp de două săptămâni cu prețuri sub o mie de euro. Mișto, nu?

Eu m-am gândit la un traseu care chiar ar merita. Aș merge în Budapesta pentru că e aproape de noi, de acolo în Viena unde aș intra în fiecare muzeu, ce norocos aș fi dacă aș nimeri în prima miercuri din lună pentru că atunci e liberă intrarea în muzee. Apoi ar urma o vizită în orașul lui Mozart și aș vizita Piața Catedralei și Dom-ul din Salzburg.

În continuare aș merge în Italia pentru că sunt foarte multe orașe de vizitat și cele mai multe oferte turistice nu le includ pe toate, dar aici am găsit câteva care o fac. Am auzit că Dolomitii Italieni e un lanț muntos care arată foarte bine și aș vrea să-l văd, apoi aș pleca spre Verona unde mă aștept să mă îndrăgostesc șă să trăiesc o poveste ca Romeo și Julieta. Milano-Pisa-Florența ar fi următoarele opriri.

Se spune că nu există vizită în Italia fără să mergi în Milano și să faci un tur al orașului. Chiar ai ce vizita! De la Castelul Sforzesco, Dom-ul din Milano, Galeriile Vittorio Emanuele, la celebra operă din Milano, Scala. În Pisa mă aștept să fac o poză în care încerc să îndrept turnul, iar în Florența probabil deja o să fiu rupt de oboseală și o să încerc să găsesc un loc liniștit cu specific italienesc ca să mă relaxez pentru următoarele zile de călătorie.

Călătoria din Italia s-ar încheia în Roma dupa că voi fi vizitat Assini, Siena, Vaticanul, Napoli, Insula Capri și Tivoli. Voi vedea locul în care Nero a făcut un mare foc să-i fie drept muză pentru poeziile sale.

După Italia, urmează Slovenia cu a sa capitală, Ljubiana. De acolo ne întoarcem în Budapesta, iar mai apoi București.

Și cam asta e ideea mea de vacanță spusă pe scurt. Desigur că nu ne-ar ajunge paginile să vorbim despre câte locuri aș vizita și ce aș vrea să fac acolo, oamenii pe care aș vrea să-i întâlnesc și aventurile pe care aș vrea să le am.

Așa cum v-am obișnuit, la finalul articolului vă voi spune câte ceva despre cei care m-au inspirat să-l scriu. CND Turism – Vacanțe speciale este site-ul la care apelați atunci când vreți ca vacanța voastră să fie una foarte tare. Aveți de unde  alege pentru că la ei găsiți de toate. De la vacanțe pentru luna de miere, călătorii de afaceri, pelerinaje la progreame Work & Travel și croaziere.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s