Suvenirurile si traditia noastra

art and craftCei de la Art&Craft m-au provocat sa va spun ce inseamna suvenirurile pentru mine si ce urmaresc atunci cand cumpar unul.

De cele mai multe ori turistii cumpara suveniruri pentru ca sunt intr-o oarecare masura obligati de rudele sau prietenii de acasa care le-au spus: vreau aia si aia si aia. Mie nu imi place modul asta de gandire si atunci cand merg intr-o excursie caut sa cumpar suvenirurile acelea care reusesc sa redea ceva din specificul locului si sa ii faca pe cei de acasa sa inteleaga de ce povestesc atat de entuziasmat despre experienta mea.

Uneori imi cumpar singur suveniruri din locurile pe care le vizitez pentru ca vreau sa am ceva prin casa sa-mi aminteasca de experientele pe care le-am avut. Pozele sunt in format digital acum si uneori simt ca un obiect de care ma leaga ceva imi transmite mult mai mult decat o poza in care apar tinandu-ma de mana cu un obiectiv turistic.

Mergeam zilele trecute prin oras si ma gandeam ca bogatia Romaniei nu sta in bani, resurse sau sosele asfaltate. Traditia noastra si invataturile alea pe care le-am deprins de la bunici inseamna mult mai mult pentru noi si ne ajuta fara sa ne dam seama. Datorita lor (poate altii ar spune din cauza) reusim ca in fiecare zi sa ne pastram identitatea nationala si traditiile inca vii. Dar asta nu o sa se intample la nesfarsit daca nu ne implicam cumva ca sa facem traditiile astea cat mai cunoscute, nu doar pentru straini, ci si pentru noi. Crede-ma cand iti spun ca exista foarte multi romani care nu-si cunosc traditiile si lucrul asta poate sa se schimbe. Cine spune ca pe langa un breloc cu Turnul Eifell nu poti lua de la aeroport si o Ie romaneasca?

Sa va spun cate ceva despre Art&Craft:

12247204_1216046688411948_8317122273630782427_nArt&Craft este un magazin aparut in anul 2003 si isi propune sa imbine arta populara cu design-ul modern si contemporan. Desi la inceput magazinul a fost prezent si in punctele turistice din Romania, proprietarii au decis sa il dezvolte pe acesta in aeroporturi pentru ca acolo este locul de unde cei mai multi turisti cumpara suveniruri.

Produsele comercializate sunt realizate de mesteri populari pentru a oferi o calitate mai buna, dar si pentru a le da autenticitatea romaneasca de care au nevoie a sa ne reprezinte.

Daca ar fi sa aleg un singur suvenir din magazinul Art&Craft acesta ar fi agenda Vladut`s Story. Imi place foarte mult povestea lui Vlad si consider ca daca tara noastra ar fi avut o echipa buna de branding, Vlad ar fi fost printre elementele care ne-ar fi reprezentat cel mai bine.

Ceea ce e unic la produsele Vladut este faptul ca Dracula nu este de aceasta data vampirul fioros despre care sigur ai auzit in povestile de groaza spuse de bunici. El este un vampir simpatic, aproape inocent care se adreseaza copiilor. Agenda Vladut are chiar si un semn de carte cu un mic liliac.

Daca as face parte din echipa Art&Craft, as incerca sa fac un suvenir care sa aiba legatura cu muzica romaneasca traditionala. Instrumente muzicale deja au, dar ce ar fi sa poti aduce acasa un vinil cu piese vechi romanesti sau sa-l duci prietenilor din strainatate? Sunt sigur ca sunt foarte multi colectionari care si-ar dori sa adauge la colectiile lor un vinil din Romania.

Bineinteles ca nu as face doar viniluri, as face si CD-uri cu melodiile acelea. Asta ca sa nu-i lasam pe dinafara pe cei care n-au posibilitatea de a asculta muzica de pe viniluri. CD-urile pe care le-as face ar avea imprimante pe ele in loc de numele melodiei liniile de la vinil in relief ca sa dea un aspect cat mai realist.

Iar pentru ca am ajuns la sfarsitul articolului, am sa va las poze cu cateva dintre colectiile Art&Craft.

 

One thought on “Suvenirurile si traditia noastra

  1. Pingback: SuperBlog | Proba 2. Suveniruri cu suflet

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s